Kárpit és szőnyegtisztítás

Milyen időközönként érdemes tisztíttatni?

  • Szőnyegeinket, bútorainkat érdemes 6-12 havonta tisztíttatni, nem csak akkor mikor már nagyon koszosak. Ez higiéniai szempontból is fontos, illetve azért is, mert sok esetben nagyon mélyen beletudnak ivódni a szövetbe a különböző szennyeződések és sok esetben már lehetetlen a teljes eltüntetésük.

Hogy zajlik a tisztítás?

  • Kárpit és szőnyegtisztítást Győr és környező településein végzünk. Minden esetben saját otthonában végezzük el a munkát, így figyelemmel kísérheti a teljes folyamatot. Egy előre egyeztetett időpontban érkezünk lakására, és helyben dolgozunk. Permetextrakciós technológiát használunk, ami azt jelenti, hogy nagy nyomással bepermetezzük a szövetek mélyére a tisztítószeres vizet, majd ezt egy nagy teljesítményű szívómotor segítségével visszaszívjuk. Gyakorlatilag ugyan úgy kimossuk a kárpitokat, ahogy a ruháit is otthon. Ennek köszönhetően rövid száradási időt érünk el.

Mennyi időt vesz igénybe a tisztítás?

  • Ez függ az adott tárgy méretétől és szennyezettségétől is, ezért pontos választ látatlanban nem lehet mondani. Általánosan egy francia ágy matrac 1-1,5 óra, egy 3 részes ülőgarnitúra 2-3 óra, egy fotel 1 óra, személyautó 3 óra.

Mennyi időt vesz igénybe a száradás?

  • Teljesen pontos választ erre se lehet adni, hiszen ez függ az adott anyagtól, illetve a szennyezettségétől is. Általánosan 3-8 órát vesz igénybe, de ez függ az aktuális időjárástól is. Azt javasoljuk, hogy amennyiben fotelt, ülőgarnitúrát vagy matracot szeretne tisztíttatni, abban az esetben reggelre egyeztessen időpontot, így jó eséllyel estére mér újra tudja használni.

Minden esetben teljesen kitudják tisztítani az adott szövetet?

  • A legtöbb esetben szinte minden szennyeződést kitudunk tisztítani, köszönhetően a korszerű tisztítógépeknek és szereknek amikkel dolgozunk, azonban vannak olyan extrém esetek és szennyeződések amiket teljesen, képtelenség eltüntetni. Helyszíni felmérés és próbatisztítás után derül ki, hogy milyen esélyeink vannak. Ezért is érdemes rendszeres időközönként igénybe venni tisztítási szolgáltatásainkat, így szinte biztos a siker.

Tisztítás során atkák is eltávolításra kerülnek?

  • Igen az atkák is távoznak a tisztítási folyamat során, azonban érdemes megjegyezni, hogy atkamentesíteni csak ideiglenesen lehet. Az atkák az emberi hámszövettel, szőrökkel táplálkoznak, ezért mindig jelen lesznek élőhelyünkön.

Allergiásoknak enyhülést jelenthet?

  • Igen, mivel az atkák ürüléke okozhat allergiás reakciókat, ezért a rendszeres tisztítás nagyban hozzájárul az erre érzékenyek allergiás panaszainak enyhüléséhez.